Over de jaarfilm cursus

Het is een van de uitdagingen van deze tijd: Wat te doen met alle digitale filmpjes en foto’s?

Voor alle foto's maak je fotoboeken. Maar wat doe je dan met al die leuke, grappige en mooie filmpjes? Met dat filmpje waarin je peuter druk aan het kletsen is? Of dat filmpje waarin je opa en oma nog terug hoort en ziet? Beelden die je nog eens terug wilt zien? En vooral wilt koesteren. Mijn oplossing; maak er een jaarfilm van! Tijdens de 5 weekse oktober editie van 3 oktober t/m 7 november leer en motiveer ik je om in 5 modules zelf al je waardevolle film momenten te editen tot een jaarfilm. Zodat jij eind november in het bezit bent van je allereerste jaarfilm!

 

Een JA op de vier onderstaande vragen?

 • Heb je een overvolle telefoon met leuke filmpjes?
 • Hecht je veel waarde aan herinneringen en kijk je vaak filmpjes en foto’s van vroeger terug?
 • Vind je het lastig om overzicht te houden in je films en foto's ?
 • Wil je wel iets met filmpjes doen, maar weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Dan is deze cursus er voor jou.

Datum: We starten op maandag 3 oktober en eindigen op maandag 7 november 2022

Hoe? Je ontvangt toegang tot de online cursus en een link tot mijn speciale privé Facebook groep waarin ik iedere week een nieuwe module behandel, tips geef en waarin je iedere vragen kan stellen tijdens een live vragenuurtje.

Speciale actie! De eerste 10 deelnemers (en snelle beslissers) betalen € 99,-. Daarna is de prijs € 125,- inclusief 21% btw.

 

 

Het 5 weekse programma:

 • Week 1 en 2: van 3 oktober tot 16 oktober ga je aan de slag met het ordenen en selecteren van je filmmateriaal en het installeren van het videobewerkingaprogramma op je computer.
 • Week 3 en 4: van 17 tot 30 oktober ga je aan de slag met het knippen en plakken van je eigen filmfragmenten. Kortom het editen van je eigen jaarfilm!
 • Week 5: van 31 oktober tot 7 november ga je aan de slag met het converteren van je jaarfilm en zorg je voor een goede back up van je foto- en filmmateriaal.

 

'' Ik heb de 5 weekse opstart heel fijn gevonden! Ik loop al jaren met het idee, dat ik iets moest met de filmpjes. Fotoboeken maak ik wel, maar de filmpjes bleven maar op de laptop (en externe schijven staan). Ik wist niet waar ik moest beginnen. Via OPA kwam ik bij jou terecht en dat heeft mij echt geholpen en gemotiveerd om met de jaarfilms aan de slag te gaan! Het programma Da Vinci was mij een beetje bekend, maar ook daar heb je mij goed mee verder geholpen. Echt top! Ik had het dus zeker niet zonder deze cursus gered... Heel erg bedankt voor de afgelopen 5 weken!''

Wat heb je nodig voor de cursus? misschien een beetje voor de hand liggend, maar een goed werkende laptop is wel een must. Videobewerkings programma's zijn vaak zwaardere programma's. Dus je laptop/ computer moet in ieder geval de volgende specificaties hebben: een zeer krachtige processor hebben, bij voorkeur minimaal een Intel Core i7, voldoende werkgeheugen; bij voorkeur minimaal 8 GB, minimaal een Full HD beeldscherm van 1920 x 1080, een krachtige en snelle videokaart, een groot genoeg beeldscherm; bij voorkeur 15, 16 of 17 inch.

Als je laptop / computer aan bovenstaande wensen voldoet, is deze geschikt voor videobewerking! Heb je echt geen idee of jouw computer geschikt is voor videobewerking? Tip: voer dan de naam van je computer in op Google in combinatie met videobewerking en lees of deze geschikt is.

Blijft de online jaarfilm cursus beschikbaar? Ja! Na de 5 weken zal de online cursus beschikbaar blijven voor je, zodat je op een later moment ook de cursus er weer bij kan pakken voor een 2e, 3e of 4e jaarfilm.

 

Agenda puntje: zorg ervoor dat je iedere week tijd in je agenda blokt om aan de slag gaat met deze 5 weekse jaarfilm editie. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel tijd je gaat besteden per week aan je jaarfilm. Maar het aanhouden van zo'n 2 dagdelen (bijv. een ochtend of een avond) per week is wel handig. Zie deze speciale editie als een extra motivatie en vooral een ‘stok achter de deur’ om nu wel iets te gaan doen met al die leuke, mooie, grappige en bijzondere alledaagse filmpjes. Een waardevolle filmherinnering creëren, dat gun ik jou ook!

 

''Ik heb bij Rianne de cursus ''Hoe maak ik een jaarfilm voor mijn kind'' online gevolgd. Alles wordt keurig en stap voor stap uitgelegd en het is zelfs voor leken (zoals ik) goed te volgen. Ik ben zo blij, dat ik nu een mooie jaarfilm heb gemaakt van mijn dochter. Want het smaakt naar meer en nu kan het gewoon! Ook kon ik Rianne altijd om tips vragen via Instagram en hier heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt! Ik kan de cursus iedereen aanbevelen! ''

 

Na het volgen van deze online cursus, kan jij:

 • Rust en overzicht creëren in je film en foto chaos en weet je hoe je een goede structuur kan aanbrengen.
 • Een goede keuze maken uit alle honderden filmpjes.
 • Een video editing programma op je computer installeren.
 • Al je video’s toevoegen aan het edit programma.
 • Video’s knippen en plakken. Maar ook overgangen, titels en teksten toevoegen.
 • Muzieknummers toevoegen en weet je hoe je muziek moet in- en uitfaden.
 • Zelf een complete (jaar)film in een MP4 bestand maken voor je gezin.
 • Ook een 2e, 3e of 4e jaarfilm maken, want na het volgen van deze editie hou je onbeperkt toegang tot deze jaarfilm instructie
 • Filmavondjes inplannen! Om samen met je gezin of familie alle mooie herinneringen op televisie terug te kijken.
 • Deze filmherinnering op een usb of externe harde schijf meegeven wanneer je kind uit huis gaat.

Ik ga het je allemaal stap voor stap uitleggen in deze cursus.

 

'' Ik ben je nu al dankbaar! Zonder jou was ik hier nooit aan begonnen! Nu bezig met structuur, dat gaat nog een flinke klus worden, maar te gek om dingen terug te zien. Het is heel fijn, duidelijk en overzichtelijk. Geeft een hoop rust. Ik gun andere moeders/ouders dit ook. Ik ben zo blij dat ik jou heb gevonden! Dat ik nu echt ben begonnen en geen verdere achterstand oploop. Actie... te leuk! 😍⁠''

 

Ben je benieuwd naar de inhoud? Neem dan via onderstaande knop alvast een kijkje in de cursus opbouw.

Hoe maak ik een jaarfilm voor mijn kind – Oktober editie

Speciale actieprijs! De eerste 10 deelnemers (en snelle beslissers) ontvangen deze cursus voor maar € 99,- daarna zal de prijs omhoog gaan naar € 125,- De prijs is inclusief de online leeromgeving van 5 modules + 5 weekse opstart programma inclusief toegang tot een privé Facebook groep waarin je tussendoor en 1x per week live vragen kan stellen. Koop nu deze waardevolle online filmcursus.

99,00 incl. btw

Koop deze cursus